G-NF0XY2DS94
 

Faq

SATINE_LASER-078.jpg

Is het betrouwbaar?

Absoluut! De Milesman diodelaser is van Europese herkomst en behoort tot de allerlaatste generatie medische ontharingslasers. Hij beschikt over internationale kwaliteitscertificaten (FDA, CE0120, ISO 13485, ISO 9001) waardoor ik u een behandeling van de beste kwaliteit kan garanderen. 

 

Doet het pijn?

Neen, het doet absoluut geen pijn. De allernieuwste Milesman compact diodelaser beschikt nl. over een krachtige koeltip (tot -9°C) die de behandeling quasi pijnloos maakt en de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes optimaal beschermt. Het toestel is ideaal om gevoelige zones (bikinilijn, bovenlip,...) te behandelen. 

 

Is het gevaarlijk?

Neen, wetenschappelijke studies heeft aangetoond dat laserontharing geen negatieve invloed heeft op de gezondheid. De diodelaser vernietigt de haarwortel zonder dat de bloedvaten en lymfe in het weefsel geraakt worden. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid, die tijdens dit ontharingsproces onaangetast blijft. 

Kunnen de haartjes terugkomen? 

Neen, haren die met Milesman Compact verwijderd werden, komen niet meer terug. Het is echter wel mogelijk dat onder hormonale omstandigheden niet actieve haarfollikels actief worden of dat donshaartjes dikke haren worden. Meestal kan dit opgelost worden door een onderhoudssessie. Nooit krijgt u de haargroei van voorheen terug!

 

Wat is het verschil met IPL? 

Bij laser wordt er gebruik gemaakt van licht van één golflengte (één kleur). Hierdoor gaat er geen licht verloren, en is de behandeling heel gericht en doeltreffend. Bij IPL gebruikt men licht van verschillende golflengtes (meerdere kleuren). Het licht is dus veel minder sterk dan bij laser, wat eerder leidt tot een haarreductie ipv een permanente verwijdering. Bij IPL heb je meer behandelingen nodig en moet er vaker een onderhoudsbehandeling gebeuren. 

 

Vanaf welke leeftijd kan ik definitief ontharen?

Meisjes na 1 jaar menstruatie (mits toestemming van de ouders), mannen vanaf 18 jaar. 

 

Mag ik behandeld worden tijdens de zwangerschap?

Het is niet schadelijk voor de baby maar het is af te raden wegens de hormonale schommelingen. Hierdoor kan het zijn dat het haar minder reageert op de behandelingen. U kan dan beter de sessies even staken en na paar maanden zwangerschap terug verder  gaan.

 

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Afhankelijk van je huidtype, haargroei en dichtheid van je haartjes, kan het aantal behandelingen variëren tussen de 5 à 8 sessies. Indien je (uitzonderlijk) meer dan 8 sessies nodig zou hebben, zijn er twee sessies volledig gratis. 

 

Hoeveel tijd moet ik tussen de sessies laten?

In het begin is het aan te raden om 6 à 8 weken. Na een aantal behandelingen kunnen we al eens 10 à 12 weken tussen laten.