Huidimperfecties laseren

Huidimperfecties laseren met Blauman

Bij Satine kiezen we voor de meest kwalitatieve en innovatieve laserapparatuur. De Milesman Blauman is een veilige en effectieve technologie voor het behandelen van acne en het verwijderen van huidimperfecties. Heb je last van een onzuivere, acne gevoelige huid of storen bepaalde vlekjes jou op jouw lichaam? We’ve got you covered met de Blauman laser.

Werking

De Milesman Blauman heeft een blauw laserlicht met een golflengte van 450 nm dringt heel licht in de huid en met een spotgrootte van 0,3mm kunnen we elke vorm van ongewenste dermatologische laesie heel nauwkeurig verwijderen zonder omliggend weefsel te beschadigen.

Dit type laser combineert 3 technieken om huidimperfecties te behandelen: coagulatie (verhitting), ablatie (stolling) en bactericide (desinfectie). Deze technieken zorgen ervoor dat er een korstje ontstaat na de behandeling en er geen bloeding of infectie optreedt. De kans op littekens is heel klein en in de meeste gevallen is er slechts 1 sessie nodig.

Toepassingen

De Milesman Blauman biedt onmiddellijke resultaten in combinatie met een pijnloze, nauwkeurige procedure die meerdere toepassingen dekt.

Gepigmenteerde laesies

De Milesman Blauman is de perfecte laser om gepigmenteerde laesies zoals naevi, papula, seborrheic keratosis, ouderdomsvlekken en nog veel meer te verwijderen. Afhankelijk van de grootte en diepte van de vlek, kunnen er één of meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Om de resultaten te behouden en verdere pigmentvorming te voorkomen, is het belangrijk om uw huid te beschermen tegen de zon.

Vasculaire laesies

Spider naevus, teleangiëctasieën en kersenangiomen kunnen worden behandeld met behulp van de Milesman Blauman. De laser zendt een geconcentreerde lichtstraal uit die de bloedvaten in het spinnetje verwarmt en het bloedvat vernietigt, waardoor ze na verloop van tijd verdwijnen. De behandeling is meestal snel en pijnloos. Er is slechts één behandeling doordat bloed wordt geabsorbeerd door de innovatieve blauwe lasertechnologie.

Andere laesies

De Milesman Blauman kan ook fibromen, huidaanhangsels en andere niet-gepigmenteerde laesies zoals milia, talgklierhyperplasie en talgcysten verwijderen.

Acne

Het is mogelijk om verschillende vormen van acne te behandelen: microcysten, mee-eters, papillen, pustules en nodules.

De Milesman Blauman opent de folliculaire kanalen waardoor de talg vrijkomt en de productie ervan reguleert. Het doodt de schadelijke bacteriën, desinfecteert het wondje en de huid errond en sluit deze opnieuw. Het blauw laserlicht is veel krachtiger dan blauw led licht en hierdoor kan je kleine, warme speldenprikjes voelen tijdens de behandeling.

 • In één sessie wordt de actieve acne verminderd met 69% in de eerste 3 dagen, en 83% na 7 dagen.
 • 92% van de klanten melden verbetering van de acne en scoren de verbetering met 4,39 op 5.

Deep cleaning

Ook bij de onzuivere, vette huid wordt de Blauman aangeraden. De laserstraal verwijdert de bovenste huidlagen en opent de poriën. De warmte van de laserstraal zorgt ervoor dat de talgproductie wordt verminderd, wat kan helpen om verstopte poriën te verminderen en puistjes te voorkomen. Tijdens de sessie voel je een aangename warmte op de huid en deze behandeling mag wekelijks herhaald worden. Bij Satine combineren we de acnebehandeling en deep cleaning met aangepaste producten van Circadia voor een volledige verzorging op maat.

Intake Blauman

First things first! Het weglaseren van vlekjes wordt altijd eerst voorafgegaan door een intakegesprek. We vinden het heel belangrijk om jou goed te informeren en jouw medische gegevens te noteren. We bekijken welk soort huidimperfecties behandeld kunnen worden, hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn en bespreken onder meer de nazorg, prijs en duurtijd van de behandeling. Na jouw goedkeuring (en in bepaalde gevallen die van jouw arts) kunnen we de behandeling inplannen. Afhankelijk van het aantal vlekjes kunnen we al dan niet meteen behandelen na de intake.

Voorbereiding behandeling

Als we huidimperfecties laseren, ontsmetten we eerst de huid. Indien nodig scheren we overtollig haar. Bij bepaalde laesies koelen we nadien de huid met cold packs zodat de behandelsessie zo aangenaam mogelijk verloopt voor de klant. Zowel de laserexperte als de klant dragen beiden een specifieke veiligheidsbril ter bescherming van de ogen.

Herstel en nazorg

Omdat de behandeling bestaat uit een gecontroleerde verwijdering van de laesie, zal er na de behandeling een genezingsproces plaatsvinden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn roodheid en zwelling die meestal onmiddellijk na de lasersessie verschijnen en meestal binnen 24u-48u verdwijnen. 

Na het laseren van het vlekje gebruiken we een antibiotische crème ter preventie van huidinfecties. We dekken de wonde af met een pleister. Bescherm de wonde enkele dagen met een pleister en vermijd contact met water. Bij korstvorming verzorg je deze met een kalmerende en herstellende gel (vb. Cicaplast) om de genezing te stimuleren. 

Het volledige herstel kan enkele maanden duren, waarbij de huid iets lichter of donkerder kan zijn. Bescherm de zone tijdens dit proces steeds met een SPF50+ indien blootgesteld aan de zon.

Contra-indicaties

Hieronder volgt een lijst van de meest voorkomende contra-indicaties.

 • zwangerschap
 • roaccutane (wachttijd naargelang dosis en duurtijd)
 • recent zonnebankgebruik of zonvakantie (minder dan 1 maand)
 • vitamine A preparaten
 • cortisone (lokaal)
 • huidkanker
 • pacemaker
 • psoriasis en eczeem (lokaal)
 • zuren (minder dan 1 week)
 • vitiligo (depigmentatie)
 • onregelmatigheden te dicht bij de ogen
 • gevoeligheden op lasertherapie
 • geschiedenis van keloïde littekens
 • actieve infecties en/of open wonden
 • overgevoelig aan hydrochinon of andere bleekmiddelen
 • pmu / tatoeages / herpes (lokaal)

Prijzen

De prijs voor het weglaseren van een goedaardige esthetische vlekje hangt af van de grootte en het aantal. Dit wordt altijd besproken tijdens het intakegesprek. Hieronder enkele richtprijzen:

1 fibroom/steelwratje 50€
meerdere kleine fibromen 95€
1 zone* fibromen €150

1 naevi of papula 100€

1 pigmentvlek/lentigo €100
1 zone* pigmentvlekken €200
volledig gelaat 250€
volledige handen 150€

1 spider naevus €35
1 zone* spider naevus €100

1 kersenangioom €35
meerdere kleine kersenangiomen €75
1 zone* kersenangiomen €100

1 zone teleangiëctasieën (grootte 1 x 1 cm) 100€

1 talgklierhyperplasie €70
meerdere talgklierhyperplasie €115
1 zone* talgklierhyperplasie €150

1 gerstekorrel/milia €35
meerdere gerstekorrels €50
1 zone* gerstekorrels €75

*1 zone = 10 cm x 10 cm

Acne/ deep cleaning 150€

Tijdens ons intakegesprek worden al jouw vragen en bezorgdheden beantwoord. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat jij de juiste verwachtingen hebt alvorens je aan jouw lasertraject begint.